Home Schildercursussen
Cursussen Workshops Foto's  

 

 

Home

 

  Cursussen  

Cursus schilderen voor kinderen

Duur: 8 lessen 1 wekelijks op woensdagmiddag

Begindatum cursus: 1 april 2008

Tijd 19.30 tot 22.00 uur

Leeftijd: van 7 t/m 12 jaar

Kosten: 175 euro voor gehele cursus (inclusief materiaal)

 

Inhoud cursus

Les 1 - Stilleven
Tekenen naar stilleven, met potlood en houtskool. Waaronder licht en donker en aceren een belangrijk onderdeel gaat zijn. Eventueel ook nog met zwartwit verf als er tijd is.

Les 2 - Kleurencirkel
Leren mengen met verf. Verschillende kleuren maken en dan gaan we snoep, ijs en taart schilderen na eigen fantasie!

Les 3 - Zelfportret
Met de spiegel en na schema hoe te werk te gaan. Schetsen en leren opzetten. Deze eventueel op doek maken.

Les 4 - eventueel zelfportret verderen of schilderen op muziek
3 verschillende muzieksoorten na elkaar draaien en daarop schilderen stempelen tekenen enz. kleur of juist zwartwit fijntjes of juist heel hard dun of dik ritme of egaal beweging of rechtelijnen…

Les 5 - Fantasie dier
In kleur en zwartwit gaat om textuur en structuur eventueel ander materiaal toevoegen. Deze opdracht kan eventueel in 2 lessen gedaan worden. Schets les en heel veel dieren schilderen. Les 2 dieren verknippen en samen voegen tot 1 dier, dit weer gebruiken in collage en of gebruiken als inspiratie voor echte werk.

Les 6 - Vervolg fantasie dier
De werken zijn droog van de vorige les en nu gaan we ze verknippen en samenvoegen tot je eigen fantasie dier. Misschien horen er ook nog wel gekke andere mogelijkheden bij je dier? Heeft een televisie in de buik of heeft wielen of een geheim vakje? Structuur en textuur enz zijn voor de spanning van het schilderij heel belangrijk.

Les 7 - Foto naschilderen
Een plaatje na schilderen naar eigen keuze. Dit mag de foto zijn van je lievelings hond of een foto van je famillie enz enz geen cartoons! Moet een foto zijn!

Les 8 - Vervolg foto naschilderen
Verder gaan met eigenschilderij na schilderen. Foto van je famillie enz enz geen cartoons! Moet een foto zijn!

Les 9- Schilderen naaar een gedicht of een verhaal
Dit gedicht lees ik een paar keer voor en geef ik op papier aan de cursisten. Zij gaan aan het schetsen na dit gedicht en mogen zo vrij zijn als mogelijk. Vinden ze dat ze moeten stempelen of schilderen of juist abstract aan het werk moeten of vanuit een collage van schetsen een nieuw beeld gaan maken.

Les 10 - maskers e.d.
Schilderen maskers of clowns, indianen - alles wat met gezichtsbedekking versiering heeft te maken. Deze moeten met lichaam en hand onderdelen worden samengevoegd. Voorbereiding naar kunstenaars die zich er mee bezighouden en veel beeldmateriaal van maskers. Alleen met volle kleuren schilderen dus niet afzwakken met wit of zwart. Misschien alleen in vlakken werken met eventueel gekleurde lijnen?

 
               
 

 

Eigen werk